07-10-2021, 09:05 PM (This post was last modified: 04-08-2023, 07:50 PM by Azany.)
Zdravím všechny
EDIT: 4.8.23
Po delší době neaktivity jsem dokončil druhou epizodu. DMT tak má již 18 hotových map. Secret levely jsou v mapách E1M5 a E2M3. Je zde také malá ukázka chystané třetí epizody, která bude mít zcela odlišné prostředí.
Kromě nových map se zimním vizuálem jsou zde nové dvě zbraně: silnější kuš (něco na způsob dvojhlavňovky z Doom2) a lightbringer (zbraň. která se tuším objevila v Hexenu 2, avšak s trochu jiným útokem. Doporučuji skusit s Tome of power, protože to v Hereticovi citelně chybělo). Samozřejmostí jsou další nové potvory z Hexena1 a realm667.
Stažení je zatím zde v příloze.
Užijte si nové mapy a čas prázdnin a dovolených.
Hraju na 4.3.3.
Ale netuším jaké verze zpětně to podporuje. Tvořil jsem to celé ve Slade 3.1.12. Snad někdo poradí a vysvětlí, jak to s těmi verzemi je.
Co se týče rady ohledně portů, tak mapy v UDMF + objekty v Decorate + GL věci dohromady rozběhne pravděpodobně jen GZDoom, LZDoom a Zandronum.
V případě GZDoom je nejlepší do požadavků asi uvést verzi, ve které se to testovalo.
10-10-2021, 09:36 AM (This post was last modified: 10-10-2021, 09:42 AM by enkeli33.)
Ok, dohráno.
To je betaverze nebo už final release? Budeš to nahrávat na /idgames? Chceš to vydat pod hlavičkou Liquid Doom? Chceš vytvořit trailer? Budeš to dávat na Doomworld? Možná ne, když text na konci je česky, co?
Kdybych to měl zhodnotit, tak wow, absolutně super. Hraní jsem si užil. Líbilo se mi třeba, jak chytře a kreativně jsi využil assety z některých jiných her (například z Bloodu). Líbilo se mi, že nová monstra pokradená z Realm667 byla vybrána celkem inteligentně a konzistentně. Snad jen monstra z Dooma byla trochu "out of place", ale tak hej, jsou z Dooma, co bych chtěl?
Další super věc je tvůj smysl pro detail... jak jsem vyšperkoval místnosti nábytkem a přidal tam hodně detailů, které se v Doom komunitě nazývají obecně "Doomcute"... zajímavý byl třeba tady ten toaleťák
Líbilo se mi taky, žes vzdal hold metalu a hele... Miluju Master's Hammer
Každopádně jsem rád, že už existují tři různé větší české projekty pro Heretica, spolu s mým It's Real And It Kills and Jaedenovým Tenebrum
Co se týče chyb, tak jsem našel jen pár.
Za prvé jsem se zasekl v tomhle otvoru:
V páté mapě se mi stávalo, že mi monstra otvírala secrety, takže jsem je ani nemusel hledat... to asi není záměr, co?
Kdybych měl něco vyčíst, tak fakt, že drtivá většina map jsou jen chodby a místnosti... A když už se dělo něco zajímavýho, tak byl konec mapy. Třeba ve třetí tuším jsem se motal v hromadě chodeb a místností a trochu mě to už nudilo, když najednou přišel hřbitov. Ten byl super a měl fajn atmosféru. A následovala márnice, kde jsi skvěle využil textury z Bloodu. Ale pak konec.
V jiné mapě byla na konci stoka a v páté tuším byl ten les na konci.
Mapa 6 byla obrovská úleva, protože po hromadě podobných map přišla taková hodně odlišná, kde byly pláže, skály, jeskyně, lesy... skvělá mapa.
O to větší zklamání pak bylo, že sedmá byla zase další hrad plný chodeb a místností. Některé chodby byly navíc celkem prázdné a ani žádná dekorace a nic.
Další věc - občas jsou tam dveře, které se nedají otevřít a jsou jen dekorace... no big deal, ale osobně bych ty nefunkční nějak odlišil, protože pak je to jen chaos.
Díky za zhodnocení.
Zatím je to beta, nějaké úpravy to určitě dozná včetně závěrečného textu, který bude v angličtině. Potom to samozřejmě plánuju na idgames a na doomworld nejlépe taky. Ovšem ta moje angličtina je nic moc. Tady by se mi hodila nějaká ta pomoc. Vydání pod liquid by klidně mohlo být a trailer taky.
Ty monstra otevírající secrety není rozhodně záměr a ani jsem si toho nevšim. Určitě to dám do pořádku. Rozhodně je dobrý ten postřeh ohledně místností a chodeb, v další epizodě to budu brát v potaz a pokusím se trochu upravit/vyšperkovat současné chodby. Ohledně neotevíratelných dveří tam chystám udělat na nich něco jako řetěz se zámkem, závoru či něco podobného.
Potvůrky z Dooma sou součástí lore toho světa, ovšem budou skoro vždy na skrytých místech a setkání s nimi bude i nadále vzácné.
Potěšilo mě, že si zmínil metal a dal screenshot zrovna ze zkušebny v secret levelu. Co říkáš na hudební doprovod? Našel jsem stránku midimelody.ru se spoustou midi souborů a neodolal jsem.
Level; Artist - Song; Album
Title; Emperor - Alsvartr (The Oath); Anthems To The Welkin At Dusk
Inter; Finntroll - Bastuvisan; Midnattens Widunder
Victory; Satyricon - I En Svart Kiste; The Shadowthrone
E1M1; Emperor - I Am The Black Wizards; In The Nightside Eclipse
E1M2; Cradle Of Filth - Cruelty Brought Thee Orchids; Cruelty And The Beast
E1M3; Bathory - Call from the Grave; Under the Sign of the Black Mark
E1M4; Satyricon - Dark Medieval Times; Dark Medieval Times
E1M5; Dimmu Borgir - Raabjorn speiler draugheimens skodde; For All Tid / Enthrone Darkness Triumphant / Godless Savage Garden
E1M6; Summoning - Long Lost To Where No Pathway Goes; Stronghold
E1M7; Hecate Enthroned - An Ode For A Haunted Wood; Upon Promethean Shores
E1M8; Mayhem - Deathcrush; Deathcrush (Demo)
E1M9; My Dying Bride - Songless Bird; Turn Loose The Swans
Zvažuju, že bych udělal tajný/neoficiální wad s muzikou v mp3, který bych dal k dispozici třeba jen sem s odkazem třeba na ulož.to
(10-10-2021, 08:35 PM)Azany Wrote: Mám - bude to i součást readme souboru.
Level; Artist - Song; Album
Title; Emperor - Alsvartr (The Oath); Anthems To The Welkin At Dusk
Inter; Finntroll - Bastuvisan; Midnattens Widunder
Victory; Satyricon - I En Svart Kiste; The Shadowthrone
E1M1; Emperor - I Am The Black Wizards; In The Nightside Eclipse
E1M2; Cradle Of Filth - Cruelty Brought Thee Orchids; Cruelty And The Beast
E1M3; Bathory - Call from the Grave; Under the Sign of the Black Mark
E1M4; Satyricon - Dark Medieval Times; Dark Medieval Times
E1M5; Dimmu Borgir - Raabjorn speiler draugheimens skodde; For All Tid / Enthrone Darkness Triumphant / Godless Savage Garden
E1M6; Summoning - Long Lost To Where No Pathway Goes; Stronghold
E1M7; Hecate Enthroned - An Ode For A Haunted Wood; Upon Promethean Shores
E1M8; Mayhem - Deathcrush; Deathcrush (Demo)
E1M9; My Dying Bride - Songless Bird; Turn Loose The Swans
Zvažuju, že bych udělal tajný/neoficiální wad s muzikou v mp3, který bych dal k dispozici třeba jen sem s odkazem třeba na ulož.to
Tu šestku si možná vypůjčim do svýho wadu, jestli je to ok
Tak jsem to taky dojel, na stredni obtiznost. Zadne chyby jsem nenasel, ale taky jsem zadne nehledal
Co se mi libilo:
- urovne jsou komplexni a docela rozlehle, ale zas ne moc. Pekna panoramata jako reka vinouci se kanonem atp.
- detailing, pusobi to hezky zabydlene
- obtiznost mi prisla akorat, zadny grind
- title a outro obrazky, intermission obrazek - asi to nebyl zamer, ale na me to dychlo stylem prvnich ceskych adventur
Co se mi libilo mene:
- vsechno mi prislo hrozne sede, vcetne nebe. Ale maji to byt dark times, tak to asi sedi.
- hudba se me osobne spis nelibila, chapu, ze theme je metal, ale i tak mi hlavne prvni 2-3 skladby spis lezly na nervy. Cim bliz jsem byl konci tak mi prisla lepsi, aspon stylove.
(13-10-2021, 02:54 PM)Rifleman Wrote: Tak jsem to taky dojel, na stredni obtiznost. Zadne chyby jsem nenasel, ale taky jsem zadne nehledal
Co se mi libilo:
- urovne jsou komplexni a docela rozlehle, ale zas ne moc. Pekna panoramata jako reka vinouci se kanonem atp.
- detailing, pusobi to hezky zabydlene
- obtiznost mi prisla akorat, zadny grind
- title a outro obrazky, intermission obrazek - asi to nebyl zamer, ale na me to dychlo stylem prvnich ceskych adventur
Co se mi libilo mene:
- vsechno mi prislo hrozne sede, vcetne nebe. Ale maji to byt dark times, tak to asi sedi.
- hudba se me osobne spis nelibila, chapu, ze theme je metal, ale i tak mi hlavne prvni 2-3 skladby spis lezly na nervy. Cim bliz jsem byl konci tak mi prisla lepsi, aspon stylove.
Celkem vzato, hezky provedene, bavilo me to
Díky za zhodnocení.
Úrovně chci dělat tak, aby připomínaly realistické prostředí, proto jsem si taky s tim tak vyhrál.
Title, outro a inter obrázky jsem maloval ručně v i.mage, docela omezovala poleta na 256 barev z palety obrázku, z něhož jsem to překreslil. Je otázkou, zda bych to někdy v budoucno nevylepšil, ale zase chci, aby to mělo takový ten styl starých her.
Ten šedý styl, on původní Heretic byl na tom podobně, protože má velmi málo textur. Další epizody budou mít odlišné prostředí.
Ohledně hudby, chápu, že to asi nesedne každému. Do readme asi dám doporučení mít hlasitost hudby cca na 50% protože tam plánuju ještě přidat nějaké ty ambientní zvuky, takže to půjde hrát i bez zvukového doprovodu. Vzpomínám, když jsem jako malý hrál demo Heretica, tak jsem vůbec nevěděl, že má hra hudbu, která byla zcela ztišena.
Tak mám taky dojeto. Musím říci, že na debut na poli designu je DMT velice solidní počin. Snaha o realistické prostředí, plno drobných detailů, každý level odlišně tematicky laděný, pestřejší vizuální provedení díky novým texturám, noví nepřátelé, včetně těch z Doomu, byl jsem velice spokojen.
Jde o první epizodu, tudíž základní nepřátelé jsou víceméně z první epizody, mohli by být zařazeni i ti z dalších epizod, ale akci doplňují nová monstra.
Po stránce designu jsou některé levely trochu stereotypní díky podobným místnostem, které je třeba pečlivě zkoumat. Mapy nejsou lineární, mnohé levely se dají absolvovat nekompletní, četné secrety, ty jsou docela snadno k nalezení, samozřejmě ne všechny.
A pobavil mě soundtrack, sice neholduji příliš black metalu , ale hudba ke hře za mě dokonale pasuje.
I obtížnost je vyvážená, na čtvrtou obtížnost se DMT hrálo velice dobře.
Bugů jsem si žádných nevšiml, takže za mě odladěno na jedničku :-)
Zdravím. Dlouho jsem tu nebyl, protože jsem v poslední době neměl moc času se věnovat tvorbě. Nicméně jsem udělal nějaké nutné úpravy do dmt. Především na dveře sloužící jako dekorace jsem přidal řetězy nebo zámky, takže půjdou na první pohled rozeznat. Závěrečný text už je v angličtině, připravil jsem rovněž readme, takže už to bude ok pro oficiální vydání. Teď se jen podívat, jak se to posílá na idgames.
Celkově díky za názory, v dalších epizodaách to budu brát v potaz a s chutí do další tvorby.
Ok, prošel jsem si znovu první epizodu a vyzkoušel druhou.
Pořád mi to připadá super...
Chtěl jsem se jen zeptat - skákání je defaultně OK a počítá s tím design map, nebo no jumping? Protože je tam pár míst, kde se dá softlocknout mezi různými kusy nábytku
Druhé epizoda je fajn - i nová zbraň i noví nepřátelé... Jedinou výtku bych měl jen k tobě, že těch pět map si je hodně podobných.
Ahoj
Díky za info a poznatky. Skákání není nutné, ale je povolené.
Druhou epizodu mám skoro k vydání, musím jen doladit drobnosti, takže do měsíce tu snad bude.
(29-06-2023, 04:38 PM)Azany Wrote: Ahoj
Díky za info a poznatky. Skákání není nutné, ale je povolené.
Druhou epizodu mám skoro k vydání, musím jen doladit drobnosti, takže do měsíce tu snad bude.
No, narazil jsem na místo, kde zapadneš mezi dva stoly a nedá se od tam bez skoku dostat a protože jsem si myslel, že je to megawad, kde se skok nepoužívá, nebo s ním design nepočítá, tak jsem trochu znervózněl, ale vyhopkl jsem o tam a chtěl jsem jen vědět, jestli je to záměr.
Hej, ještě jsem chtěl pochválit to, že jsi upravil grafiku dveří, které nejdou otevřít a přidělal na ně zámek - vypadá to strašně cool a hodně to pomáhá hráči v orientaci